Siiran sirkusmatka

Siiran sirkusmatka (“Woodlouse Goes to Circus”) is a puppetry show about a shy Woodlouse, who dares to go out of her hole only when she hears there´s a circus coming to the forest where she lives in. Starts an adventurous journey and a story about a shy creature getting more brave and finding its unique way of existing.

The performance is based on the picture book by Reetta Niemelä and Salla Savolainen published in 2017. The premiere of Siiran sirkusmatka was in Turku Adventure Park on 16.4.2017, after that it has been touring in cultural houses and festivals around Finland and once in St. Petersburg. There is a Russian language version made of the show as well.

Director, puppeteering: Alma Rajala
Puppet design and building and puppeteering: Laura Hallantie
Puppeteering and singing: Anna Nekrassova
Scenography and puppet building : Roman Chauzov
Composer: Roosa Halme
Light technique assisting: Jarkko Forsman
Producer: Jesper Dolgov

Age recommendation: 3+
Duration: 45 min

Touring bookings: sanna@auraofpuppets.com

————————————

Siiran sirkusmatka on nukketeatteriesitys arasta ja varovaisesta Siirasta, joka uskaltautuu ulos vasta kuultuaan, että Ötökkämetsään saapuu sirkus. Hän etsii siistin takkinsa, korjaa vanhan polkupyöränsä ja hyppää sen selkään. Siiran matka ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan…

Matka kasvaa hauskaksi ja koskettavaksi tarinaksi ujon olennon rohkaistumisesta, ja siitä miten maailmasta voi löytää itselleen jotakin aivan muuta kuin mitä muut pitävät tavoittelemisen arvoisena.

Nukketeatteritaiteilijoiden loihtima Ötökkämetsä on visuaalisesti kekseliäs ja yllätyksellinen pienoismaailma – täynnä surinaa, pörinää, sirinää ja kaikenmoista hyönteisten elämää.

Esitys pohjautuu Reetta Niemelän ja Salla Savolaisen keväällä 2017 ilmestyneeseen Siiran sirkusmatka (Otava) kuvakirjaan. TEHDAS Teatterin tuottaman esityksen ensi-ilta oli Turun Seikkailupuiston Timantti -näyttämöllä 16.4.2017. Seikkailupuiston esityskauden jälkeen esitys on kiertänyt kulttuuritaloissa ja festivaaleilla ja se on edelleen tilattavissa!

Esityksestä on tehty myös venäjänkielinen versio.

Ohjaus, nuketus: Alma Rajala
Ohjaus, nuketus, nukenrakennus: Laura Hallantie
Nuketus, laulu: Anna Nekrassova
Lavastus, nukenrakennus: Roman Chauzov
Musiikin sävellys: Roosa Halme
Valotekniikka-apu: Jarkko Forsman
Tuottaja: Jesper Dolgov

Ikäsuositus: 3+
Kesto: 45 min

KIERTUETILAUKSET: sanna@auraofpuppets.com

“On tärkeää, että ekstroverttiyttä ja sankaruutta korostavan kulttuurimme keskellä kerrotaan myös tarinoita, joiden päähenkilöt tarjoavat samastuspintaa aremmille ja mietteliäämmille lapsille ja aikuisille. Tässä suhteessa Siiran sirkusmatka on viehättävällä tavalla radikaali teos.

Annina Karhu, Turun Sanomat 18.4.2017

Esitystrailer

TSTV:n video

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s